Hur tar jag bort momsen?

Du kan ta bort momsen på fakturaraderna i fakturaredigeraren på högra sidan under Fakturering -> Synliga kolumner:

Då du klickar bort momsen ur redigeraren, försvinner momsen ur fakturan, men du ser ändå totala beloppet och beloppet utan moms längst ner på din faktura.

Om du vill att momsen inte nämns i din faktura, kan du välja fakturatypen "Försäljning utan moms":

Observera att även om ditt företag inte är momsregistrerat, betyder det inte automatiskt att din försäljning skulle vara utan moms. Därför rekommenderar vi att du kollar upp detta med din redovisningskonsult.

Läs mer här:
https://www.skatteverket.se/foretagochorganisationer/moms/momsregistrering/momsbefrielseforforsaljningpahogst30000kr.4.3152d9ac158968eb8fd1efe.html

Senast uppdaterat: Feb 23, 2019 12:04 PM