Kan jag redigera eller radera en faktura?Utkast
Du kan redigera så mycket och så många gånger som du behöver, såväl som radera dem. Observera dock att då du raderar ett utkast, kan det ej fås tillbaka. Läs mer om skillnaden mellan utkast och godkända dokument här.

Godkända dokument
Genom att godkänna en faktura, blir det ett lagligt dokument med sitt eget fakturanummer. Om du behöver redigera eller korrigera något, klicka då på Redigera till höger under Fakturor-fliken. Observera att du inte längre kan redigera kund- eller fakturanumret.Du kan också radera fakturor: Fler -> Radera. I bokföringssyfte raderas fakturan inte helt, utan arkiveras under Raderade fakturor, som du hittar genom att klicka på Fler ovanför fakturalistan. Observera att samma fakturanummer inte kan användas igen. Tips! 
  • Om du har markerat fakturan som Betald, kan du ändra statusen tillbaka till Skickad (inte betald) och således redigera/radera fakturan. Om du redan mottagit betalningen för fakturan, ska du inte använda dig av denna metod, utan istället skapa en kreditfaktura
  • Raderade fakturor visas inte under Rapporter-fliken, men du kan ladda ner dem i en fil under Fakturor -> Fler -> Raderade -> klicka på de tre gråa strecken uppe till höger ovanför fakturalistan -> välj .csv/xls.
  • Kreditfaktura: du kan redigera den ursprungliga fakturan vid behov genom att markera den som Skickad (inte betald). Observera dock att dessa ändringar inte kommer att synas på kreditfakturan. Eftersom det inte är möjligt att redigera en kreditfaktura, kan ändringar av original fakturan förfalska dina rapporter. Om du raderar en faktura som du redan skapat en kreditfaktura för, raderas också kreditfakturan automatiskt. 
  • Om du i misstag raderade en faktura, kan du inte återställa den. Du kan dock skapa en kopia på fakturan, genom att välja den raderade fakturan -> Kopiera. Den kopierade fakturan får då följande fakturanummer i din nummersekvens. 
  • Ändringar av godkända fakturor sparas och du hittar alla tidigare versioner av fakturan under Fakturor-fliken, genom att välja fakturan och klicka Historik på höger sida. 
Senast uppdaterat: Apr 11, 2019 04:22 PM

helpdesk@zervant.com
https://cdn.desk.com/
false
desk
Laddar
sekunder sedan
en minut sedan
minuter sedan
en timme sedan
timmar sedan
en dag sedan
dagar sedan
om
false
Otillåtna tecken har hittats
/customer/sv/portal/articles/autocomplete?b_id=15280